Mju II

Var du stor nok siste halvdel av 90-tallet til å bilder, har du sannsynlig holdt en Olympus Mju i hånda, et 35mm pocketkamera solgt i vanvittige 20 millioner enheter. Vi hyller legenden med egen fotoutstilling på Hamar.

En liten såpeboks, rund i formene, med et lite klassisk «sukk» når du tar bilde. Få knapper, mye automatikk – enkelt for alle.

Du vil oppleve en variert og folkelig fotoutstilling, med bilder vi alle tar og bilder vi aldri klarer å ta. Den lille såpeboksen vi har blitt så glad i, viser et enormt spenn i potensialet. Naturlig nok befinner vi oss fremdeles i en verden med 35mm film, og bildene er enten scannet eller fremkalt med antikke metoder i mørkerom. Vi viser bilder i farger og svart/hvitt, innrammet og ikke.

Bildene ble tatt på fylla mellom 2 fester, hvor jeg oppdaget treningen og løp ut på banen og begynte å knipse i snøværet. Jeg tror oppriktig talt ikke at jeg kunne tatt disse bildene med et annet kamera enn Mju II pga jakkelommestørelse, blitz, autofokus, autoeksponering, idiotsikkerhet og værtetthet. – Eivind Kise

Du finner det i skuffen

Et Mju kamera dukker ofte opp når du spør. «Alle» sitter på den lille juvelen, godt gjemt bort fra en fordums tid. Leter du finner du det nok, hos deg selv eller i nær familie. Ta det frem, sett i en film og prøv deg med litt analog fotomagi. Fremkalling og print tilbys fra mange i hele landet.

Jeg tror jeg har et slikt liggende hos mamma på Røa», sa Line, kjæresten min. Hun besøkte familien i julen, og når hun kom tilbake til Tromsø hadde hun med seg tre analoge kameraer.

Skyvedekselet på det ene Olympus-kameraet var oppskrapet og deler av teksten borte. Og det var ikke så rart. Det hadde sett og opplevd mye i løpet av de 12 årene det hadde vært med Line på jobb i Italia, USA, Frankrike, Østerrike og på Island. Da jeg skjøv dekselet til side så jeg inskripsjonen «OLYMPUS LENS 35mm 1:2.8. – Odd Magne Hansen

Velkommen til fotoustilling om Mju II i mitt kunstgalleri.

Her er kart til galleriet.

Åpningstider

Søndag 26. august 14-16
Mandag, onsdag og torsdag 10-14, søndag 12-14
Siste dag søndag 9. september 12-14