Mennesker av Hamar

Kjære leser. I april i år gikk jeg ut og fortalte om mitt kommende fotoprosjekt, portretter av byens innbyggere tatt med film i kamera og fremkalt med omsorg og kjærlighet i mørkerom. Nå ferdigstilles resultat – Mennesker av Hamar.

Det har vært en lang reise med mange timer i studio og i mørkerommet. Jeg klarte aldri å nærme meg målet om 100 portretter, men er stolt av å kunne avslutte med halvparten. Det ligger ca. 1-2 timers jobb bak hvert portrett, ikke vanlig i vår digitale fotohverdag. Portrettene presenteres innrammet i størrelsen 40×50 cm, og galleriet blir smekkfullt av nydelige mennesker fra Hamar.

Søndag 9. desember kl. 17 åpnes utstillingen «Mennesker av Hamar»

Jubileum

Utstillingen markerer også 1-års jubileum for Galleri Eirik Jeistad. Vi åpnet i desember 2017 og bikker 5 gjennomførte fotoutstillinger innen året er omme. Galleriet drives av lidenskap og kjærlighet til fotografiet, og tilsidesetter alle økonomiske hensyn. Vi er fullbooket neste år, og vil holde 4 separatutstillinger med vidunderlig fotokunst fra anerkjente og kommende artister.

Velkommen

For meg betyr et fotografi så mye mer når det er håndlagd fra begynnelse til slutt, når filmen rulles over på spoler og fremkalles med agitasjon og temperaturkontroll, når negativene henger som sokker på klessnorer og lirer av seg sine siste dråper, når fotografiet finner sin form i mørket og gradvis kommer til syne i sitt første og siste bad. Jeg gleder med til åpning, og byr på musikalsk innslag og noe alkoholfritt i glasset.

Pressebilder og mer

Første serie av bilder henges opp mandag kveld. Jeg er tilgjengelig for visning og foto av bilder når det måtte passe. Utstillingen henger til 22. desember, om mulig lenger men da på andre vegger et annet sted. Alle som har latt seg fotografere gis bilde gratis, ferdig innrammet har jeg satt en utropspris på kr. 500,-.

Åpningstider

Søndag 9. desember 17-20
Onsdag 12. desember 10-14
Torsdag 13. desember 10-14
Søndag 16. desember 12-14
Onsdag 19. desember 10-14
Torsdag 20. desember 10-14
Lørdag 22. desember 12-14