Kunsten å skape et fotografi

Alene i en robåt, på et lite fjellvann et sted i Midt-Norge skapes tilhørighet. Meg og mine to kamera ble fullstendig oppslukt av naturens kraft. Det var vakkert der ute. I timevis lå jeg og hørte vannets små klunk slå forsiktig mot den hvite båten.

Fjellene omkranset oss, solen gled gradvis ned mot vest og strakk ut sine siste armer med lys før den forsvant. Jeg var der sammen med den.

Skapt i øyeblikket

Ingenting er vakrere enn et fotografi skapt av kamera. Med søkende blikk, stødige hender og innøvde ferdigheter slipper tanken om alt som må gjøres i etterkant. Det du skaper i øyeblikket, forblir i øyeblikket.

Inspirasjonen finner du selv, teknikk kan du lære på fotokurs.

En enkel teknikk

En superlav Iso (min var 30), en minimal blenderåpning ( min var f22) og godt med tid (1 sekund). Under eksponering beveger jeg kamera sidelengs, sakte og stødig, langs horisonten. Bildet tegner seg i øyeblikket, det ene sekundet er nok.

Det skal være slik, dette er kunsten å skape et fotografi.

Samme motiv – analogt

Kunsten å skape et fotografi - analogt
Hasselblad 501CM + TriX 400

Gikk du glipp av min debut som låtskriver? Fortvil ikke, her er hele låta.