Grunnkurs Foto

Grunnkurs foto - for deg som kan litt, men vil lære mer. I kurset tar vi kontroll over ditt speilrefleks, kompakt eller mobilkamera, og lærer oss å se motiv. Praktisk undervisning, lite powerpoint. Bli en bedre fotograf!

Ta bedre bilder!

Jeg jobber med to grunnleggende prinsipper:

  • Har du eller kamera kontrollen?
  • Ser du motivet?

For privatpersoner, organisasjoner og bedrifter

Grunnkurs Foto settes opp regelmessig i mitt studio på Hamar, men jeg kan også reise dit du ønsker. Pris pr. deltaker er kr. 3 000,-, minimum 4 deltakere, 15 timer undervisning. Ved større grupper gir jeg tilbud på forespørsel.

Kontakt meg på telefon 90 51 56 44 eller e-post.

Kamerakontroll

Kontroll over kamera er en sannhet vi ofte glemmer. I våre tider, med ny teknologi og avanserte kamera på mobiltelefonen, holder det ofte med et lite trykk på telefonen for gode bilder. Automatikken styrer det meste og gir oss bilder som ser godt ut. Men hva om du ønsker å fange motivet på en annen måte? Vil automatikken klare det?

Å ta kontroll over kamera, enten det er speilrefleks, speilløst eller en mobil er helt grunnleggende for å bli en bedre fotograf. Kjenner du utgangspunktet til hvordan et bilde skapes, kan du lære deg å kontrollere hvordan du skaper det. Jeg bruker ofte eldre kamera til demonstrasjon, de uten mange innstillinger og mye automatikk. Mestrer du manuelle innstillinger, har du full kontroll og blir en bedre fotograf.

Se motiv

Jeg ser på alle som tar bilder med det de har for hånden. Som regel er man på vei mot noe, stopper, tar bilde og går videre. Motivet var spennende og ble fotografert. Denne type fotografering skaper sjelden de gode bildene.

Hva om motivet ble enda bedre om du gikk nærmere eller forsøkte fra en annen vinkel? Hva om personen ble plassert til høyre i motivet og ikke i midten?

Kan du se motiv og finne komposisjon i motivet, ligger alt til rette for å skape det perfekte fotografiet.