Grunnkurs Lightroom

Grunnkurs i Adobe Lightroom - den siste reisen til (litt) bedre bilder. 9 timer aktiv læring, du trenger ingen forkunnskaper, normal kjennskap til PC/MAC er et godt utgangspunkt. Kurs i Lightroom og andre fotokurs tilbys privatpersoner og bedrifter.

Adobe Lightroom gir deg alle muligheter til å organisere, velge og forbedre dine bilder. I kurset lærer du nødvendige justeringer for å løfte ditt bilde til en bedre versjon av seg selv.

Vi unngår overdramatisering eller redigering av bilder til det ugjenkjennelige. Du lærer også å bli trygg på valg av bilder og gis mot og styrke til å slette.

Privatperson / Kameraklubb / Andre

Jeg setter opp regelmessige kurs i mitt studio på Hamar, men kan også reise dit du ønsker. Pris pr. deltaker er kr. 2 500,-, minimum 4 deltakere.

Kontakt meg på telefon 90 51 56 44 eller e-post.

Bedrift / Offentlig / Kommune

Grunnkurs Lightroom settes opp etter avtale, tilbud gis på forespørsel. Gi dine ansatte, medarbeidere og kolleger en mulighet til å løfte bedriftens kommunikasjon til nye høyder, fritt for Instagram filter og andre snarveier. Full kontroll gir strammere profilering.

Kontakt meg på telefon 90 51 56 44 eller e-post.

Kursinnhold

9 timer undervisning, normalt fordelt på 3 kurskvelder.

Grunnleggende

Oppsett av Lightroom

Vi setter opp Lightroom for aktiv bruk, og får oversikt over de ulike elementene i programmet.

Importere bilder rett fra kamera

Når kamera kobles til din PC, skal vi importere bildene rett inn i Lightroom. Vi ser også på valg og muligheter for import.

Organisering av bilder i kataloger

Når bildene er importert, jobber vi videre med plassering. Vi må bestemme hvor bildene skal ligge og gjøre det enkelt å huske til neste gang du åpner programmet. Vi snakker også om ulike måter å ta kopier av bildene til backup.

Utvelgelse av bilder

Jeg laster gjerne inn mellom hundre til tohundre bilder hver gang. Den største jobben er ofte utvelgelse og sletting. Jeg viser deg hvordan og hvorfor.

Redigering av bilder

Grunnleggende bildejustering

Alle bilder har behov for noen grunnleggende justeringer. Vi har mange valg, jeg viser de mest viktigste og noen nyttige.

Videregående bildejustering

Når bildene er valgt ut, jobber vi med enkle, mindre og større justeringer. Du gis en oversikt over alle verktøy, men vi jobber kun med de viktigste.

Eksport av bilder

Vi lærer å eksportere til riktig format og størrelse.

Til kurset trenger du:

  • Deg selv og ditt smil
  • Egen datamaskin
  • Installert Adobe Lightroom – du kan laste ned programvaren her, og prøve gratis i 30 dager.