Kunstfoto til salgs

Håndlagd fra mørkerom og digitale print

Jeg lager og selger håndlagde print fra mørkerom og digitale print av fotografier. Min fotokunst kjøpes av privatpersoner, bedrifter, offentlige og private instutisjoner. Min inspirasjon finner jeg i alt som er skapt av mennesker og som etterhvert har funnet sin plass i samfunnet.

Min tilnærming

Respekt

I mitt sinn er det kaos, i mine uttrykk søker jeg fred og stillhet. Motivene er ofte små eller større menneskeskapte objekter, forbipassert og oversett av alle. Min tilnærming er respekt og fortjent oppmerksomhet.

Timene, ukene og månedene det ligger bak hvert bilde er uendelig. Bildene kommer med en pris, som på ingen måte gjenspeiler lykkefølelsen av å skape. Noen av bildene er produsert for hånd i mørkerom, andre er fotografert med digitalkamera. Jeg printer alle bilder selv, innramming gjøres av andre

Troen på det ekte

Fotokunst presenteres i alle fasonger og former. Min tilnærming er basert på det ekte, det virkelige, fri for manipulasjon og uendelige timer på datamaskinen. Jeg forsøker å ivareta fotografiets egenart, den virkeligheten jeg ser når jeg fotograferer. Mine bilder er minimalt redigert. De skal vise en sannhet og en ærlighet. De er og skal være et fotografi.

Above All - Kunstfoto - Fotograf Eirik Jeistad
Above All – Kunstfoto – Fotograf Eirik Jeistad

Det analoge univers

Kunst for meg skapes med hender. I mangel på tegne- og maleferdigheter, fant jeg min tilnærming i mørkerommet. Bildene går igjennom et lite hav av lys der hendene styrer intensiteten, de dyppes i veske for å komme til synet, og tørkes og presses til ferdig veggkunst.

Se alle mine kunstfoto fra mørkerommet

Min inspirasjon

I søken etter inspirasjon til min egen kunst, finner jeg perler som ikke glemmes. Her er 3 av mine største forbilder.

Fan Ho (1931-2016)

Fan Ho sine bilder slo meg hardt i magen ved første møte for mange år siden. Jeg klarer ikke å finne andre fotografer som overgår kraften, enkelheten, livet og lyset han fanger, og kan sitte i timevis og beundre. De nydelige komposisjoner tvinger tårene frem, og det gjør særdeles godt for kropp og sjel å ta del i Fan Ho sin fotografiske verden.

Offisiell Fan Ho side 🡽

Charles Bukowski (1920-1994)

Når det går trått og inspirasjonen uteblir, søker jeg påfyll hos Charles Bukowski. Dikteren som slo seg opp og frem i LA, brutalt alkoholisert med en nydelig penn. Å høre Bukowski lese egne verk gir påfyll for flere uker. Du finner flere av hans høytlesninger på Youtube.

Offisiell Charles Bukowski side 🡽

Anton Corbijn (1955-)

Jeg kan ikke gå et sted uten Anton Corbijn. Hans uttrykk har fulgt meg siden tenårene, gjennom portretter av musikere og musikken presentert gjennom hans øyne. Har du enda ikke sett filmen Control (2007), kan du glede deg.

Anton på Wikipedia 🡽