Kunstfoto til salgs, håndlagd fra mørkerom og digitale print.

Ikke kjøp kunstfoto fra Ikea.
Jeg lager og selger håndlagd kunstfoto fra mørkerom, og har et utvalg digitale print til deg som privatperson, til bedriften du jobber i, eller til den offentlige institusjonen som kjøper kunst.

Left to pedal the Earth - Kunstfoto - Fotograf Eirik Jeistad
Left to pedal the Earth – Kunstfoto – Fotograf Eirik Jeistad

Print fra mørkerom

Opplag: 1

Se bilder fra mørkerommet

Best Friends forever - Kunstfoto - Fotograf Eirik Jeistad
Best Friends forever – Kunstfoto – Fotograf Eirik Jeistad

Digitale Print

Opplag: 30

Se mine digitale print

Kunstfoto til salgs

I mitt sinn er det kaos, i mine uttrykk søker jeg fred og stillhet. Motivene er ofte små eller større menneskeskapte objekter, forbipassert og oversett av alle. Min tilnærming er respekt og fortjent oppmerksomhet.

Timene, ukene og månedene det ligger bak hvert bilde er uendelig. Bildene kommer med en pris, som på ingen måte gjenspeiler lykkefølelsen av å skape. Noen av bildene er produsert for hånd i mørkerom, andre er fotografert med digitalkamera. Jeg printer alle bilder selv, innramming gjøres av andre.

Info

  • Opplag analogt: 1
  • Opplag digitalt: 30
  • Kunstavgift: 5% påslag
  • Frakt: kr 300,-

Nesten alle bilder tilgjengelig for visning i mitt kunstgalleri. Se kart.

Troen på det ekte

Fotokunst presenteres i alle fasonger og former. Min tilnærming er basert på det ekte, det virkelige, fri for manipulasjon og uendelige timer på datamaskinen. Jeg forsøker å ivareta fotografiets egenart, den virkeligheten jeg ser når jeg fotograferer. Mine bilder er minimalt redigert. De skal vise en sannhet og en ærlighet. De er og skal være et fotografi.

Min inspirasjon

I søken etter inspirasjon til min egen kunst, finner jeg perler som ikke glemmes. Her er 3 av mine største forbilder.

Fan Ho (1931-2016)

Fan Ho sine bilder slo meg hardt i magen ved første møte for mange år siden. Jeg klarer ikke å finne andre fotografer som overgår kraften, enkelheten, livet og lyset han fanger, og kan sitte i timevis og beundre. De nydelige komposisjoner tvinger tårene frem, og det gjør særdeles godt for kropp og sjel å ta del i Fan Ho sin fotografiske verden.

Charles Bukowski (1920-1994)

Når det går trått og inspirasjonen uteblir, søker jeg påfyll hos Charles Bukowski. Dikteren som slo seg opp og frem i LA, brutalt alkoholisert med en nydelig penn. Å høre Bukowski lese egne verk gir påfyll for flere uker. Du finner flere av hans høytlesninger på Youtube.

Anton Corbijn (1955-)

Jeg kan ikke gå et sted uten Anton Corbijn. Hans uttrykk har fulgt meg siden tenårene, gjennom portretter av musikere og musikken presentert gjennom hans øyne. Har du enda ikke sett filmen Control (2007), kan du glede deg.